Retseptid
Otsi retsepte

Peekonis küpsetatud küülikumaksaterriin

Ragne Värk

Koostisosad

500 g Rannamõisa jahutatud küülikumaksa

piima (maksa leotamiseks)
1 punane sibul, hakituna
1 küüslauguküüs
500 g veisehakkliha
300 g toorjuustu, toasooja
2 sl peeneks hakitud peterselli
2 muna
125 g kreekapähkleid
soola, pipart
ca 200 g suitsupeekoniviilusid


Valmistamine


Puhasta maks kelmetest ning aseta ca 30 minutiks piima sisse likku.

Prae hakitud sibul pannil klaasjaks, pooleküpsemise pealt lisa juurde hakitud küüslauguküüs.  Seejärel lõika nõrutatud maksatükid väiksemateks tükkideks ning kokku praetud sibulasegu, hakkliha, toorjuustu
peterselli, muna ning purustatud pähklitega. Maitsesta soola ja pipraga.

Vooderda piklik vorm peekoniribadega (jättes peekoniviilude otsad üle vormi ääre). Aseta vormi täidis ning tõsta üle ääre rippuvad peekoniviilud täidise peale. Küpseta vesivannis 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Lase jahtuda ning tõsta siis külma maitsestuma kuni järgmise päevani. Serveeri eelroana!
 

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee